Povím vám, že v dnešní době je automobil opravdu hodně důležitý. Mnoho lidí využívá automobil, a to hlavně k zaměstnání. Třeba když bydlí někde daleko od svého zaměstnání, tak využijí automobil. Samozřejmě, že mohou využít také městskou hromadnou dopravu. Jenomže někdy s městskou hromadnou dopravou je to velice obtížné. Vzpomínám si, když jsem pracovala ve vzdáleném městě. Vzdálené město od mého bydliště bylo daleko pětadvacet kilometrů. A protože jsem neměla automobil, tak jsem musela jistit občas vlakem a někdy také autobusem.

Mám stříbrné auto.

Jenomže když vlak měl zpoždění a autobus někde v zimě zapadl do závěje, tak jsem vždycky třeba klidně i o hodinu přijela později do práce, takže jsem měla smůlu, že mi potom ani jeden zaměstnavatel neprodloužil smlouvu, tak jsem potom půl roku ze vzteku zůstala doma. Pobírala jsem nějaké příspěvky. Jednoznačně to takhle nešlo, když se mi to stalo dvakrát po sobě a potom ještě jednou, tak jsem si řekla, že tohle není možné. Proto jsem si našetřila na řidičské oprávnění. Naštěstí jsem řidičské oprávnění udělala ihned napoprvé. Potěšilo mě to, babička s dědečkem mi potom dali jejich staré auto.

Vždy jsem chtěla auto.

Sice je to auto, nebylo nic moc a vypadalo trošku divně, ale řekla jsem si, že darovanému koni na zuby nekoukej. Tak jsem si řekla, že alespoň se takhle dříve dostanu do práce, protože naše silnice jsou zrovna v našem místě docela pěkné a ujdou. Tak se mi nikdy nestalo, že bych někde zapadla do závěje. Protože autobus vždycky ke mně jel přes dvě vesnice, a právě v těch vesnicích vždycky někde zapadl v zimě do sněhu. Já vím, že za to řidič autobusů nemůže, ale já také ne. A je logické, že zaměstnavateli se tohle nelíbilo, když třeba dvakrát nebo třikrát v měsíci přijdu pozdě do práce. I o několik minut anebo i o jednu hodinu. Budu doufat, že nyní se mi to už podaří, a to díky automobilu.